gastro postao
Ako imaš kupovno lisnato koje stoji i čeka svoju priliku, iskoristi ga za pripremu fine i zasitne večere.
Rolice s parmezanom i pancetom odličan su izbor za filmske večeri, druženje uz društvene igre ili opuštanje na terasi. Brzo su gotove, priprema ne podrazumijeva neko veliko kulinarsko umijeće, a podjednako im se vesele i djeca i odrasli.
Ako imaš veliku (i gladnu) obitelj, preporučujemo da sastojke udvostručiš. Dobar tek!
Sastojci:
- 1 komad lisnatog tijesta (250 g)
- 100 g pancete
- 2 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice naribanog parmezana
- ½ žličice češnjaka u prahu
- 1 žličica nasjeckanog peršina
- ¼ žličice soli
- ¼ žličice papra
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- Ako koristiš zamrznuto lisnato, izvadi ga iz zamrzivača i pusti da odstoji 20-ak minuta prije valjanja.
- Za to vrijeme pomiješaj maslinovo ulje, parmezan, češnjak, peršin, sol i papar.
- Pancetu nareži na komadiće i ispeci je na tavici.
- Tanko razvaljano tijesto premaži pripremljenim nadjevom. Ostavi samo malo kako bi mogla premazati rolice s vanjske strane. Potom rasporedi hrskavu pancetu.
- Lagano zarolaj tijesto i nareži ga na kolutove debljine pet centimetara.
- Rasporedi rolice po papiru za pečenje s razmakom. U ostatak nadjeva dodaj malo vode pa lagano premaži svaku rolicu.
- Peci otprilike pola sata, dok rolice ne poprime zlatnu boju. Svakako provjeri je li dno pečeno.
U slast!