Vjerujem da si već iscrpila bazu recepata za kolače sa šljivama, pa evo mog recepta za jednu brzu štrudlu koja će te oduševiti. Sastojci su jednostavni, a priprema izuzetno brza!
Druge recepte potraži na blogu Slavonka te pratećim Facebook i Instagram profilima!
Sastojci:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta, rolanog
- 1 čašica punomasnog jogurta
- 3 žlice šećera
- 4 žlice pšeničnog griza
- 9 većih šljiva, očišćenih
- 1 jaje za premazivanje
- 2 žlice badema u listićima za posipanje
- 2 žlice šećera u prahu, za posipanje
Priprema:
- Odmah upali pećnicu na 200 stupnjeva i pustite ju da se grije.
- U posudi pomiješaj jogurt, šećer i pšenični griz. Ostavi sa strane.
- Odrolaj lisnato tijesto zajedno s papirom za pečenje. Nemoj uklanjati papir za pečenje koji dobiješ s lisnatim tijestom, na njemu ćeš peći štrudlu.
- Sa svake strane lisnatog zareži trakice debljine jednog centimetra. Nemoj rezati do kraja, samo zareži da bi mogla kasnije napraviti pletenicu.
- Po sredini tijesta, ondje gdje nisi zarezala, ravnomjerno razmaži smjesu jogurta, šećera i griza.
- Po toj smjesi posloži polovice očišćenih šljiva.
- Trakice preklopi jednu preko druge tako da čine pletenicu.
- Premaži štrudlu razmućenim jajetom i pospi listićima badema
- Pecite 25-30 minuta, dok ne dobiješ lijepu zlatnu boju.
- Prije posluživanja ohladi i pospi šećerom u prahu!