Kolumne 25. kolovoza 2020.

Brza štrudla sa šljivama idealan je ljetni recept

Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Koliko ju brzo pripremite, tako ćete ju brzo i pojesti, vjerujte mi!

Vjerujem da ste već iscrpili sve kolače sa šljivama, pa evo mog recepta za jednu brzu štrudlu sa šljivama koja će vas oduševiti! Sastojci su jednostavni, a priprema izuzetno brza!

Druge recepte potraži na blogu Slavonka te pratećim Facebook i Instagram profilima! 

 | Author: Slavonka Slavonka

 Potrebno vam je: 

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta, rolanog
  • 1 čašica punomasnog jogurta
  • 3 žlice šećera
  • 4 žlice pšeničnog griza
  • 9 većih šljiva, očišćenih
  • 1 jaje za premazivanje
  • 2 žlice badema u listićima za posipanje
  • 2 žlice šećera u prahu, za posipanje

 | Author: Slavonka Slavonka

Priprema:

  1. Odmah upalite pećnicu na 200 stupnjeva i pustite ju da se grije. 
  2. U posudi pomiješajte jogurt, šećer i pšenični gris. Ostavite sa strane.
  3. Odrolajte lisnato tijesto zajedno s papirom za pečenje. Nemojte uklanjati papir za pečenje koji dobijete s lisnatim tijestom, na njemu ćemo peći štrudlu.
  4. Sa svake strane lisnatog zarežite trakice debljine 1 cm, nemojte rezati do kraja, samo zarežite da biste mogli kasnije napraviti pletenicu.
  5. Po sredini tijesta, ondje gdje niste zarezali,  ravnomjerno razmažite smjesu od jogurta, šećera i grisa
  6. Po toj smjesi posložite polovice očišćenih šljiva.
  7. Trakice preklopite jednu preko druge tako da čine pletenicu.
  8. Premažite štrudlu razmućenim jajetom i pospite listićima badema
  9. Pecite 25-30 minuta, dok ne dobijete lijepu zlatnu boju.
  10. Prije posluživanja prohladiti i posuti šećerom u prahu! 

 | Author: Slavonka Slavonka

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.