Kolumne 25. kolovoza 2020.

Brza štrudla sa šljivama idealan je ljetni recept

Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzo ćeš je pripremiti, a jednako brzo i pojesti, vjeruj mi...

Vjerujem da si već iscrpila bazu recepata za kolače sa šljivama, pa evo mog recepta za jednu brzu štrudlu koja će te oduševiti. Sastojci su jednostavni, a priprema izuzetno brza!

Druge recepte potraži na blogu Slavonka te pratećim Facebook i Instagram profilima! 

 | Author: Slavonka Slavonka

Sastojci:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta, rolanog
  • 1 čašica punomasnog jogurta
  • 3 žlice šećera
  • 4 žlice pšeničnog griza
  • 9 većih šljiva, očišćenih
  • 1 jaje za premazivanje
  • 2 žlice badema u listićima za posipanje
  • 2 žlice šećera u prahu, za posipanje

 | Author: Slavonka Slavonka

Priprema:

  1. Odmah upali pećnicu na 200 stupnjeva i pustite ju da se grije. 
  2. U posudi pomiješaj jogurt, šećer i pšenični griz. Ostavi sa strane.
  3. Odrolaj lisnato tijesto zajedno s papirom za pečenje. Nemoj uklanjati papir za pečenje koji dobiješ s lisnatim tijestom, na njemu ćeš peći štrudlu.
  4. Sa svake strane lisnatog zareži trakice debljine jednog centimetra. Nemoj rezati do kraja, samo zareži da bi mogla kasnije napraviti pletenicu.
  5. Po sredini tijesta, ondje gdje nisi zarezala, ravnomjerno razmaži smjesu jogurta, šećera i griza.
  6. Po toj smjesi posloži polovice očišćenih šljiva.
  7. Trakice preklopi jednu preko druge tako da čine pletenicu.
  8. Premaži štrudlu razmućenim jajetom i pospi listićima badema
  9. Pecite 25-30 minuta, dok ne dobiješ lijepu zlatnu boju.
  10. Prije posluživanja ohladi i pospi šećerom u prahu! 

 | Author: Slavonka Slavonka

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.