Maslac od mladog luka - specijalitet koji ne smijete propustiti

Stockfood
Jednostavna priprema i genijalni okusi omiljenog sezonskog ploda baš svako jelo dovest će na novu, još slasniju razinu.
Vidi originalni članak

Uz fine odreske s grilla, kao dio sendviča ili za još kremastije note rižota, ovaj aromatični maslac možete iskoristiti na nebrojeno mnogo načina. 

 

Sjajan dodatak Aromatizirani maslac - jednostavan dodatak koji popravlja baš svako jelo

 

Luk možete grilati na tavi, otvorenoj vatri ili ga jednostavno ubaciti u pećnicu začinjenog žlicom maslinovog ulja, soli i paprom. Pustite ga da poprimi boju, a zatim ga s ostatkom namirnica ubacite u blender i pripremite genijalan dodatak baš svakom proljetnom jelu.

Maslac u hladnjaku možete držati i do tjedan dana, a prije upotrebe svakako ga ostavite na sobnoj temperaturi kako biste ga lakše dodavali jelima.

 

domaće je najbolje Kako napraviti domaći maslac od 2 sastojka

 

Potrebno vam je:

  • 6 komada mladog luka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 čili papričica
  • 150 g maslaca

Postupak pripreme:

  1. Luk operite i osušite.
  2. Začinite ga uljem, soli i paprom pa pecite u pećnici ili grill tavi dok ne poprime boju, oko tri minute sa svake strane.
  3. Pustite da se ohladi, pa nasjeckajte sitno. U blender ubacite maslac, pečeni mladi luk i jednu očišćenu čili papričicu.
  4. Dodatno začinite soli i paprom.
  5. Ohladite i poslužite po želji.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr