Recepti 30. travnja 2019.

Maslac od mladog luka - specijalitet koji ne smijete propustiti

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna priprema i genijalni okusi omiljenog sezonskog ploda baš svako jelo dovest će na novu, još slasniju razinu.

Uz fine odreske s grilla, kao dio sendviča ili za još kremastije note rižota, ovaj aromatični maslac možete iskoristiti na nebrojeno mnogo načina. 

 

aromatizirani maslac Možda vas zanima... Aromatizirani maslac popravlja baš svako jelo Recepti

 

Luk možete grilati na tavi, otvorenoj vatri ili ga jednostavno ubaciti u pećnicu začinjenog žlicom maslinovog ulja, soli i paprom. Pustite ga da poprimi boju, a zatim ga s ostatkom namirnica ubacite u blender i pripremite genijalan dodatak baš svakom proljetnom jelu.

Maslac u hladnjaku možete držati i do tjedan dana, a prije upotrebe svakako ga ostavite na sobnoj temperaturi kako biste ga lakše dodavali jelima.

 

maslac Možda vas zanima... Kako napraviti domaći maslac od 2 sastojka Špajza

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Potrebno vam je:

  • 6 komada mladog luka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 čili papričica
  • 150 g maslaca

Postupak pripreme:

  1. Luk operite i osušite.
  2. Začinite ga uljem, soli i paprom pa pecite u pećnici ili grill tavi dok ne poprime boju, oko tri minute sa svake strane.
  3. Pustite da se ohladi, pa nasjeckajte sitno. U blender ubacite maslac, pečeni mladi luk i jednu očišćenu čili papričicu.
  4. Dodatno začinite soli i paprom.
  5. Ohladite i poslužite po želji.

Dobar tek!

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.