Uz fine odreske s grilla, kao dio sendviča ili za još kremastije note rižota, ovaj aromatični maslac možete iskoristiti na nebrojeno mnogo načina.
Luk možete grilati na tavi, otvorenoj vatri ili ga jednostavno ubaciti u pećnicu začinjenog žlicom maslinovog ulja, soli i paprom. Pustite ga da poprimi boju, a zatim ga s ostatkom namirnica ubacite u blender i pripremite genijalan dodatak baš svakom proljetnom jelu.
Maslac u hladnjaku možete držati i do tjedan dana, a prije upotrebe svakako ga ostavite na sobnoj temperaturi kako biste ga lakše dodavali jelima.
Potrebno vam je:
- 6 komada mladog luka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 čili papričica
- 150 g maslaca
Postupak pripreme:
- Luk operite i osušite.
- Začinite ga uljem, soli i paprom pa pecite u pećnici ili grill tavi dok ne poprime boju, oko tri minute sa svake strane.
- Pustite da se ohladi, pa nasjeckajte sitno. U blender ubacite maslac, pečeni mladi luk i jednu očišćenu čili papričicu.
- Dodatno začinite soli i paprom.
- Ohladite i poslužite po želji.
Dobar tek!