Špajza 02. prosinca 2019.

Aromatizirani maslac - jednostavan dodatak koji popravlja baš svako jelo

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Namažite ga na hrskavi tost, dodajte mesu, krumpiru, umacima ili rižotu. Aromatizirani maslac jednostavan je za pripremu, a popravlja baš svako jelo!

Maslac, omiljeno začinsko bilje i češnjak glavni su sastojci mirisnog dodatka nebrojeno mnogo jela. Aromatizirani maslac možete upakirati u baguette pa napraviti hrskavu domaću poslasticu, dodati ga mesu s grilla te ga tako učiniti sočnijim i bogatijim, ubaciti ga u rižoto za još više okusa, dodati ribljim jelima, a i povrće kuhano na pari pomoću ovog dodatka učiniti ćete daleko zanimljivijim.

 

Možda vas zanima... Domaći kruh sa češnjakom i zašto ga toliko volimo Špajza

 

aromatizirani maslac | Author: Getty Images foto: Getty Images


Različite kombinacije okusa slagat će se s različitim jelima, pa tako jednostavnu kombinaciju peršina i vlasca koristite kod pripreme pečenog krumpira, odrezaka ili ga dodajte kuhanom kukuruzu. Maslac s dodatkom bosiljka odlično će se složiti s piletinom, povrćem i ribom, onaj s češnjakom bit će idealan dodatak bruschettama i hrskavom baguetteu, dok će maslac aromatiziran timijanom biti najbolji uz piletinu i pire krumpir.

 

Možda vas zanima... Savršeno aromatična piletina uz tek nekoliko sastojaka Recepti Možda vas zanima... Slasni kukuruz iz pećnice - zaboravite roštilj, ovo je još bolje! Recepti

 

Jednostavna priprema oduzet će vam svega nekoliko minuta, a najvažnije je maslac izvaditi na vrijeme kako bi na vrijeme omekšao i bio spreman za miješanje s omiljenim začinima. Koristite li svježe začinsko bilje, dobro ga operite, osušite i nasjeckajte na sitno.

Omekšali maslac pomiješajte sa začinima i dodacima poput češnjaka, pa sve zajedno posložite na plastičnu foliju ili papir za pečenje. Maslac zarolajte tako da dobijete oblik valjka i spremite u hladnjak. Pustite da stoji barem pola sata kako bi se stisnuo i lakše rezao. 

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images


Tako pripremljen maslac u hladnjaku može stajati nekoliko dana, a želite li ga sačuvati duže vremena, spremite ga u zamrzivač, pa vadite po potrebi. 

 

maslac Možda vas zanima... Kako napraviti domaći maslac od 2 sastojka Špajza

 

Dobar tek!

Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.