Recepti 09. kolovoza 2018.

Slasni kukuruz iz pećnice - zaboravite roštilj, ovo je još bolje!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečeni i kuhani kukuruz definitivno se nalaze na listi naših omiljenih ljetnih specijaliteta, a nakon ovog genijalnog otkrića, ne trebamo čak ni paliti roštilj. Dame i gospodo, predstavljamo vam kukuruz iz pećnice!

Zaboravite dim i pretjerano dugačke pripreme, pa i čišćenje nakon samog grickanja sočnog i mirisnog klipa kukuruza, imamo genijalno rješenje! Kukuruz iz pećnice bit će jednako ukusan, slastan i mirisan, a iza pripreme neće ostati previše nereda što će i samo uživanje učiniti daleko slađim.

 

kukuruz Možda vas zanima... Kukuruz: Savršena ljetna poslastica Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Za pripremu kukuruza iz pećnice trebat će vam svega nekoliko sastojaka. Na količinu od četiri klipa, pripremite 100 g maslaca, jedan režanj češnjaka, žlicu sitno sjeckanog svježeg peršina, upalite pećnicu i pripremite foliju.

 

Možda vas zanima... Svestrani kukuruz voli roštilj, salate i meksičke tanjure Špajza

 

Pećnicu najprije zagrijte na 200 stupnjeva, pa u posebnoj posudici pomiješajte otopljeni maslac, protisnuti češnjak i sitno sjeckani peršin. Izrežite četiri veća komada folije. U svaki komad folije upakirajte po jedan klip kukuruza, premažite ga umakom od maslaca sa svih strana i dobro zatvorite kuteve folije kako bi se svi sastojci zadržali u paketiću.

Pecite potpuno zatvoreno oko 30 minuta, a zadnjih desetak otvorite foliju i pustite da kukuruz poprimi boju.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Jednostavno, brzo i bez nepotrebnog nereda. Kukuruz pripremljen na ovaj način odlična je ideja i zato što odjednom možete ispeći veće količine, pa će biti sjajna grickalica i uz druženje s najdražima.

 

Možda vas zanima... Šareni kukuruz novi je trend među foodiejma Špajza

 

U slast!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.