Zaboravite dim i pretjerano dugačke pripreme, pa i čišćenje nakon samog grickanja sočnog i mirisnog klipa kukuruza, imamo genijalno rješenje! Kukuruz iz pećnice bit će jednako ukusan, slastan i mirisan, a iza pripreme neće ostati previše nereda što će i samo uživanje učiniti daleko slađim.
Za pripremu kukuruza iz pećnice trebat će vam svega nekoliko sastojaka. Na količinu od četiri klipa, pripremite 100 g maslaca, jedan režanj češnjaka, žlicu sitno sjeckanog svježeg peršina, upalite pećnicu i pripremite foliju.
Pećnicu najprije zagrijte na 200 stupnjeva, pa u posebnoj posudici pomiješajte otopljeni maslac, protisnuti češnjak i sitno sjeckani peršin. Izrežite četiri veća komada folije. U svaki komad folije upakirajte po jedan klip kukuruza, premažite ga umakom od maslaca sa svih strana i dobro zatvorite kuteve folije kako bi se svi sastojci zadržali u paketiću.
Pecite potpuno zatvoreno oko 30 minuta, a zadnjih desetak otvorite foliju i pustite da kukuruz poprimi boju.
Jednostavno, brzo i bez nepotrebnog nereda. Kukuruz pripremljen na ovaj način odlična je ideja i zato što odjednom možete ispeći veće količine, pa će biti sjajna grickalica i uz druženje s najdražima.
U slast!