Medene kocke: Slatki klasik gotov za pola sata

Stockfood
Vjerujemo da si dosad već uživala u medenim kockama, a mi ti danas donosimo naš omiljeni (i vrlo jednostavan) recept.
Vidi originalni članak

Ovaj brzi desert možeš servirati kao klasične kocke, ali i u različitim oblicima. Kad se ohladi, poigraj se kalupima za kekse koji su ti pri ruci, izreži oblike i umoči ih u rastopljenu čokoladu. Položi ih na rešetku kako bi se višak ocijedio, a kad se stisne možeš ih ukrastiti mrvicama, strugotinama čokolade ili pak rastopljenom mliječnom.

 

50 shades of hunger Izvrsni keksići od limuna, đumbira i meda

 

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 350 ml mlijeka
  • 2 žlice ulja
  • 100 g šećera
  • Žličica začina za medenjake
  • Žličica sode
  • 300 g tamne čokolade 

Priprema:

  1. Sve sastojke stavi u veću zdjelu i izmiksaj. 
  2. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  3. Posudu za pečenje premaži maslacem i ulij polovicu tijesta. Peci 10 minuta.
  4. Izvadi iz pećnice i premaži omiljenim džemom, a zatim prelij ostatkom smjese i peci još dvadesetak minuta.
  5. Kad se ohladi prelij rastopljenom tamnom čokoladom. 

 

Londonska umjetnost Spektakularno: Grad izgrađen od medenjaka!

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr