Recepti 5420 prikaza 22. svibnja 2019.

Medene kocke: Slatki klasik gotov za pola sata

Stockfood
Vjerujemo da ste dosad već uživali u medenim kockama, a mi vam danas donosimo naš omiljeni (i vrlo jednostavan) recept.

Ovaj brzi desert možete servirati kao klasične kocke, ali i u različitim oblicima. Kad se ohladi, poigrajte se kalupima za kekse koji su vam pri ruci, izrežite oblike i umočite ih u rastopljenu čokoladu. Položite ih na rešetku kako bi se višak ocijedio, a kad se stisne možete ih ukrastiti mrvicama, strugotinama čokolade ili pak rastopljenom mliječnom.

 

Možda vas zanima... Izvrsni keksići od limuna, đumbira i meda Kolumne

 

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 350 ml mlijeka
  • 2 žlice ulja
  • 100 g šećera
  • Žličica začina za medenjake
  • Žličica sode
  • 300 g tamne čokolade 

Priprema:

  1. Sve sastojke stavite u veću zdjelu i izmiksajte. 
  2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  3. Posudu za pečenje premažite maslacem i ulijte polovicu tijesta. Pecite 10 minuta.
  4. Izvadite iz pećnice i premažite omiljenim džemom, a zatim prelijte ostatkom smjese i pecite još dvadesetak minuta.
  5. Kad se ohladi prelijte rastopljenom  tamnom čokoladom. 

 

Možda vas zanima... Spektakularno: Grad izgrađen od medenjaka! Špajza

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.