gastro postao
Vjerujemo da si dosad već uživala u medenim kockama, a mi ti danas donosimo naš omiljeni (i vrlo jednostavan) recept.
Ovaj brzi desert možeš servirati kao klasične kocke, ali i u različitim oblicima. Kad se ohladi, poigraj se kalupima za kekse koji su ti pri ruci, izreži oblike i umoči ih u rastopljenu čokoladu. Položi ih na rešetku kako bi se višak ocijedio, a kad se stisne možeš ih ukrastiti mrvicama, strugotinama čokolade ili pak rastopljenom mliječnom.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 350 ml mlijeka
- 2 žlice ulja
- 100 g šećera
- Žličica začina za medenjake
- Žličica sode
- 300 g tamne čokolade
Priprema:
- Sve sastojke stavi u veću zdjelu i izmiksaj.
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Posudu za pečenje premaži maslacem i ulij polovicu tijesta. Peci 10 minuta.
- Izvadi iz pećnice i premaži omiljenim džemom, a zatim prelij ostatkom smjese i peci još dvadesetak minuta.
- Kad se ohladi prelij rastopljenom tamnom čokoladom.
Dobar tek!