Mediteran u salati

Savršen prijedlog Ekozone za ljetnu mediteransku salatu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 598

Potrebno vam je

  • 300 g mahune zelene (mlade)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 300 g seitan
  • 1 prstohvat sol
  • 0.50 vezica vlasac ( listovi)
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Narežite seitan na kockice i uvaljajte u brašno pa popržite na suncokretovom ulju. Izvadite na papirnatu salvetu da se ulje ocijedi.
  2. U loncu zagrijte vodu 3-4 cm visine, posolite prstohvatom soli i zakuhajte. Očistite mahune, operite ih pa prerežite na pola ili na trećine. Stavite ih u proključalu vodu pa kuhajte 5-7 minuta da omekšaju, ali ostanu hrskave. Procijedite mahune i ostavite da se ohlade.
  3. Narežite luk na tanke polumjesece i samo uronite u kipuću vodu pa izvadite da se ohladi. Na sitno nasjeckajte vlasac.
  4. Pomiješajte slanutak, ohlađene mahune, luk, seitan i vlasac. U šalici pomiješajte i zamutite rižin ocat, tamari, maslinovo ulje pa se prelijete preko salate.
Posjeti Gastro.hr