gastro postao
                                            
                                        
                                    Savršen prijedlog Ekozone za ljetnu mediteransku salatu
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 598
Potrebno vam je
- 300 g mahune zelene (mlade)
 - 1 kom luk ,crveni
 - 300 g seitan
 - 1 prstohvat sol
 - 0.50 vezica vlasac ( listovi)
 - ulje maslinovo
 
Priprema
- Narežite seitan na kockice i uvaljajte u brašno pa popržite na suncokretovom ulju. Izvadite na papirnatu salvetu da se ulje ocijedi.
 - U loncu zagrijte vodu 3-4 cm visine, posolite prstohvatom soli i zakuhajte. Očistite mahune, operite ih pa prerežite na pola ili na trećine. Stavite ih u proključalu vodu pa kuhajte 5-7 minuta da omekšaju, ali ostanu hrskave. Procijedite mahune i ostavite da se ohlade.
 - Narežite luk na tanke polumjesece i samo uronite u kipuću vodu pa izvadite da se ohladi. Na sitno nasjeckajte vlasac.
 - Pomiješajte slanutak, ohlađene mahune, luk, seitan i vlasac. U šalici pomiješajte i zamutite rižin ocat, tamari, maslinovo ulje pa se prelijete preko salate.