Mediteranske bruschette s mozzarellom i minirajčicama

Ako vam ostane starog kruha, uvijek možete pripremiti ovo tradicionalno talijansko jelo
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 120

Potrebno vam je

  • 8 kriška francuski kruh
  • 200 g mozzarella
  • 100 g masline, crne
  • 1 dl ulje maslinovo
  • origano
  • bosiljak, vezica
  • 3 režanj češnjak
  • papar
  • 10 kom rajčice, cherry
  • 1 kom rajčica, crvena

Priprema

  1. Narežite kruh na kriške i premažite maslinovim uljem koje ste pomiješali sa sitno sjeckanim češnjakom. Stavite u pećnicu na 230°C. Pecite oko pet minuta.
  2. Minirajčice prepolovite. U svaku polovicu stavite komadić mozzarelle. Posložite na kruh oprane i očišćene rajčice narezane na kolutove i mozzarelu narezanu na ploške. Na vrh složite minirajčice s mozzarellom.
  3. Pospite začinskim biljem i mljevenim paprom te kratko zapecite u pećnici (pet-osam minuta) na 180°C.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr