gastro postao
Ako vam ostane starog kruha, uvijek možete pripremiti ovo tradicionalno talijansko jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 120
Potrebno vam je
- 8 kriška francuski kruh
- 200 g mozzarella
- 100 g masline, crne
- 1 dl ulje maslinovo
- origano
- bosiljak, vezica
- 3 režanj češnjak
- papar
- 10 kom rajčice, cherry
- 1 kom rajčica, crvena
Priprema
- Narežite kruh na kriške i premažite maslinovim uljem koje ste pomiješali sa sitno sjeckanim češnjakom. Stavite u pećnicu na 230°C. Pecite oko pet minuta.
- Minirajčice prepolovite. U svaku polovicu stavite komadić mozzarelle. Posložite na kruh oprane i očišćene rajčice narezane na kolutove i mozzarelu narezanu na ploške. Na vrh složite minirajčice s mozzarellom.
- Pospite začinskim biljem i mljevenim paprom te kratko zapecite u pećnici (pet-osam minuta) na 180°C.
Izvor Skuhatćute