Mediteranski tart s krumpirom

Shutterstock
Isprobajte i tart bez kore - izbacite lisnato tijesto iz recepta, pospite dno lima za pečenje s malo brašna i dobro namastite maslacem
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 275

Potrebno vam je

  • 300 g lisnato tijesto
  • 350 g krumpir, mladi
  • 300 ml vrhnje kiselo (20% masti)
  • 2 kom jaje kokošje
  • 3 žlica kopar
  • 1 kom limeta
  • 200 g dimljeni losos

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 190°C. razvaljajte tijesto i stavite ga u lim za pečenje. Pecite tijesto desetak minuta.
  2. Skuhajte krumpire u puno zasoljene vode. Nakon šest-osam minuta, kad omekšaju, ocijedite ih.
  3. Pomiješajte vrhnje, jaja, koricu limete, sol i papar. Tijesto nadjenite s pola krumpira pa s pola lososa ( nasjeckanog na manje komade ). Prelijte pola smjese s jajima te nadjenite ostatkom krumpira i lososa.
  4. Pecite 25 minuta dok ne dobije boju. Hladite desetak minuta pa pospite nasjeckanim koprom.
Posjeti Gastro.hr