gastro postao
Isprobajte i tart bez kore - izbacite lisnato tijesto iz recepta, pospite dno lima za pečenje s malo brašna i dobro namastite maslacem
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 275
Potrebno vam je
- 300 g lisnato tijesto
- 350 g krumpir, mladi
- 300 ml vrhnje kiselo (20% masti)
- 2 kom jaje kokošje
- 3 žlica kopar
- 1 kom limeta
- 200 g dimljeni losos
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 190°C. razvaljajte tijesto i stavite ga u lim za pečenje. Pecite tijesto desetak minuta.
- Skuhajte krumpire u puno zasoljene vode. Nakon šest-osam minuta, kad omekšaju, ocijedite ih.
- Pomiješajte vrhnje, jaja, koricu limete, sol i papar. Tijesto nadjenite s pola krumpira pa s pola lososa ( nasjeckanog na manje komade ). Prelijte pola smjese s jajima te nadjenite ostatkom krumpira i lososa.
- Pecite 25 minuta dok ne dobije boju. Hladite desetak minuta pa pospite nasjeckanim koprom.