Mesna štruca

Fotolia
Sočna mesna rolada idealno je jelo za nedjeljni ručak
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 332

Potrebno vam je

  • 700 g mljeveno meso
  • 5 kom kuhano jaje
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 2 kom žemlja
  • 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 žlica senf
  • 1 žličica paprika u prahu
  • 2 žlica krušne mrvice
  • 10 kriška panceta

Priprema

  1. Žemlju omekšajte u mlijeku i ocijedite.
  2. Dodajte mješano mljeveno meso, zgnječeni češnjak, nasjeckani luk prepržen na ulju, crvenu papriku, jaje, posolite i popaprite te sve dobro izmiješajte.
  3. Kalup za kuglof obložite ploškama pancete i prebacite višak preko ruba.
  4. Pola smjese stavite u kalup.
  5. Tvrdo kuhana jaja ogulite od ljuske i posložite na smjesu. Prekrijte je drugom polovicom smjese od miješanog mljevenog mesa i prekrijte s pancetom
  6. Premažite je uljem i stavite u pećnicu na 200C. Poklopite folijom.
  7. Nakon 35 minuta maknite foliju, premažite štrucu senfom i pospite s malo krušnih mrvica pa vratite u pećnicu da se zapeče.

Izvor Uskrsna kuharica 24 sata

Posjeti Gastro.hr