gastro postao
Sočna mesna rolada idealno je jelo za nedjeljni ručak
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 332
Potrebno vam je
- 700 g mljeveno meso
- 5 kom kuhano jaje
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 2 kom žemlja
- 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 žlica senf
- 1 žličica paprika u prahu
- 2 žlica krušne mrvice
- 10 kriška panceta
Priprema
- Žemlju omekšajte u mlijeku i ocijedite.
- Dodajte mješano mljeveno meso, zgnječeni češnjak, nasjeckani luk prepržen na ulju, crvenu papriku, jaje, posolite i popaprite te sve dobro izmiješajte.
- Kalup za kuglof obložite ploškama pancete i prebacite višak preko ruba.
- Pola smjese stavite u kalup.
- Tvrdo kuhana jaja ogulite od ljuske i posložite na smjesu. Prekrijte je drugom polovicom smjese od miješanog mljevenog mesa i prekrijte s pancetom
- Premažite je uljem i stavite u pećnicu na 200C. Poklopite folijom.
- Nakon 35 minuta maknite foliju, premažite štrucu senfom i pospite s malo krušnih mrvica pa vratite u pećnicu da se zapeče.
Izvor Uskrsna kuharica 24 sata