gastro postao
Sočna mesna rolada idealno je jelo za nedjeljni ručak
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 332
Potrebno vam je
- 700 g mljeveno meso
- 5 kom kuhano jaje
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 2 kom žemlja
- 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 žlica senf
- 1 žličica paprika u prahu
- 2 žlica krušne mrvice
- 10 kriška panceta
Priprema
- Žemlju omekšajte u mlijeku i ocijedite.
- Dodajte mješano mljeveno meso, zgnječeni češnjak, nasjeckani luk prepržen na ulju, crvenu papriku, jaje, posolite i popaprite te sve dobro izmiješajte.
- Kalup za kuglof obložite ploškama pancete i prebacite višak preko ruba.
- Pola smjese stavite u kalup.
- Tvrdo kuhana jaja ogulite od ljuske i posložite na smjesu. Prekrijte je drugom polovicom smjese od miješanog mljevenog mesa i prekrijte s pancetom
- Premažite je uljem i stavite u pećnicu na 200C. Poklopite folijom.
- Nakon 35 minuta maknite foliju, premažite štrucu senfom i pospite s malo krušnih mrvica pa vratite u pećnicu da se zapeče.
Izvor Uskrsna kuharica 24 sata
mesna jela
uskrsna kuharica
uskrsni jelovnik
mesna štruca
mesna rolada
uskrsni specijaliteti
jelo od mesa
ručak
uskrs
niskokaloricna prehrana
pečenje
glavno jelo