Mesni temeljac

Stockfood
Dodajte temeljac u jela od riže, tjestenine, mesa i učinite ih ukusnijima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 18

Potrebno vam je

  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1.50 kg kosti (junetina, jaretina, janjetina)
  • 2 kom luk ,crveni
  • 4 l voda
  • 2 kom celer, korijen
  • peršin, list
  • majčina dušica

Priprema

  1. Pecite kosti u pećnici zagrijanoj na 230°c oko 30 minuta. Dodajte krupno narezano povrće pa pecite još 30 minuta.
  2. Stavite sastojke u veliki lonac, dodajte četiri litre vode pa začinite majčinom dušicom prema želji. Zagrijte do vrenja, a potom kuhajte lagano na vatri četiri-šest sati. Procijedite, oberite masnoću i ostavite da se hladi.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr