Recepti 03. listopada 2014.

Mesni temeljac

Mesni-temeljac
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Dodajte temeljac u jela od riže, tjestenine, mesa i učinite ih ukusnijima

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 18

Potrebno vam je

  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1.50 kg kosti (junetina, jaretina, janjetina)
  • 2 kom luk ,crveni
  • 4 l voda
  • 2 kom celer, korijen
  • peršin, list
  • majčina dušica

Priprema

  1. Pecite kosti u pećnici zagrijanoj na 230°c oko 30 minuta. Dodajte krupno narezano povrće pa pecite još 30 minuta.
  2. Stavite sastojke u veliki lonac, dodajte četiri litre vode pa začinite majčinom dušicom prema želji. Zagrijte do vrenja, a potom kuhajte lagano na vatri četiri-šest sati. Procijedite, oberite masnoću i ostavite da se hladi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.