Obožavamo ovu pitu od tikvica!

Stockfood
Sezona je tikvica, iskoristi ih za pripremu ove ukusne pite
Vidi originalni članak

Nemaš više ideja što pripremati od tikvica? Imamo recept za tebe: jednostavnu, laganu i brzu pita. Pita od tikvica ima sve čari dobrog okusa i mirisa. Idealna je kao toplo predjelo, ali i lagani ručak. Jednostavno, savršen način da iskoristiš ovo ukusno povrće.

Tikvice i sir nisu nikakva novost kad su u pitanju sastojci za pitu, ali ova pita pored sjajnog ukusa ima i senzacionalan izgled. Oduševiti ćete čak i one koji nisu ljubitelji tikvica. 

Pita od tikvica 

Sastojci:

  • 2 žlice maslaca
  • 4 šalice tanko narezanih tikvica
  • 1 šalica sjeckanog crvenog luka
  • 2 žlice peršina
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/4 žličice češnjaka u prahu
  • bosiljak
  • origano
  • 2 jaja, dobro istučena
  • 2 šalice mozzarelle
  • 2 žličice senfa
  • 1 lisnato tijesto

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.
  2. Maslac rastopi na tavi na laganoj vatri. Dodaj crveni luk i tikvice koje ste prije toga ocijedili od viška vode, oko 6 do 8 minuta povremeno miješajući dok ne omekšaju. Dodaj peršin, sol, papar, češnjak u prahu, bosiljak i origano. 
  3. U zdjeli pomiješaj jaja i sir. Dodaj povrće te lagano miješaj dok se ne poveže. 
  4. Razvuci lisnato tijesto na veličinu kalupa za pečenje. Lagano vilicom izbodi tijesto. Premaži ga senfom. Izlij smjesu ravnomjerno po tijestu.
  5. Peci oko 20 minuta (dok nož zaboden u tijesto ne izađe čist). Ako je potrebno, zadnjih 10 minuta prekrij rub kore papirom za pečenje da spriječiš da zagori.
  6. Pitu pusti da odstoji 10 minuta prije posluživanja. 

Isprobaj i ove slasne recepte s tikvicama:

 

Tikvice na meniju! Isprobaj dvije neodoljive verzije punjenih tikvica Slavonka Lažne štrudlice s tikvicama pravi su ljetni hit slasno i hrskavo Čips od tikvica - idealna ljetna grickalica

 

 

Posjeti Gastro.hr