Neću vas držati u neizvjesnosti, štrudlice su "fejk" jer su umotane u rižin papir umjesto u klasične kore za savijaču! Samim time su ove rolice i gluten free i vegetarijanske. Priprema je brza, laka i idealna za ljetne temperature.
Rižini papiri su niskokalorični tako da, ako paziš na kalorije, smiješ si dozvoliti malo uživanja u lažnim štrudlicama. A tikvice, ma one ne trebaju posebnu najavu, najdivnije su povrće sezone.
Lažne štrudlice s tikvicama
Lažne štrudlice s tikvicama
Sastojci (za 6 komada):
- 12 rižinih papira
- 1 zelena tikvica, oko 25 cm duga
- 1-2 prstohvata soli
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice grčkog jogurta
- 2 jaja
- papar
- crni ili bijeli sezam
Sastojci - za umak:
- 1,5 žlica grčkog jogurta
- par kapi ljutog umaka po želji
- 1/2 žličice dehidriranog luka
- 1/2 žličice suhog kopra
- sol
Lažne štrudlice s tikvicama
Postupak:
- Pećnicu uključi da se zagrije na 250 stupnjeva.
- Tikvicu cijelu naribaj, posoli i ostavi da odstoji 10 minuta.
- Dobro istisni vodu iz tikvica pa ih prebaci u drugu posudu.
- Dodaj jaja, jogurt, začine i promiješaj.
- Za svaku štrudlicu koristi dva rižina papira.
- Smoči prvi rižin papir kratko u vodi. Doslovce 10 sekundi. Stavi list na površinu na kojoj ćeš rolati štrudlice.
- Uzmi drugi list, opet umoči u vodu, a onda stavi taj list preko prvog lista.
- Žlicu smjese stavi na sredinu rižinih papira pa preklopi gornju i donju stranu do pola, a onda lijevu i desnu tako da dobiješ pisamce.
- Onda to pisamce zarolaj u rolicu, nije bitno s koje strane.
- Slaži u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
- Rolice premaži maslinovim uljem i posipaj sezamom.
- Peci 35 do 45 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
- Za umak sve promiješaj i posluži uz hrskave rolice.
Lažne štrudlice s tikvicama
Ako tražiš još recepata punih okusa sezone, svakako posjeti Enin blog Slavonka.