Mille feuille s malinama: Savršenstvo na tanjuru:

Thinkstock
Državna prvakinja u slastičarstvu Mirjana Špoljar preporuča slastan recept s popularnim bobičastim voćem
Vidi originalni članak

Ne želimo časiti časa, pa vas prepuštamo receptu!

Potrebno vam je

  • 500 g tijesta za savijače
  • 0.50 l kravljeg mlijeka
  • 4 žumanjka
  • 130 g šećera
  • 50 g gustina
  • 1 mahuna vanilije

 

 

Priprema:

  1. Razvaljamo lisnato tijesto, izbodemo vilicom te pečemo 5-6 minuta na 200 celzijevih stupnjeva, ohladimo te punimo kremom.
  2. Priprema kreme: S jednim dijelom hladnog mlijeka razradimo gustin i žumanjke. Ostatak mlijeka zakuhamo sa šećerom i mahunom vanilije.
  3. Spojimo smjese i kuhamo dok se na mutilici ne napravi želatinasta nit (oko 20 minuta).
  4. Ohladimo te pečene kore punimo kremom i bobičastim voćem.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr