gastro postao
Državna prvakinja u slastičarstvu Mirjana Špoljar preporuča slastan recept s popularnim bobičastim voćem
Ne želimo časiti časa, pa vas prepuštamo receptu!
Potrebno vam je
- 500 g tijesta za savijače
- 0.50 l kravljeg mlijeka
- 4 žumanjka
- 130 g šećera
- 50 g gustina
- 1 mahuna vanilije
Priprema:
- Razvaljamo lisnato tijesto, izbodemo vilicom te pečemo 5-6 minuta na 200 celzijevih stupnjeva, ohladimo te punimo kremom.
- Priprema kreme: S jednim dijelom hladnog mlijeka razradimo gustin i žumanjke. Ostatak mlijeka zakuhamo sa šećerom i mahunom vanilije.
- Spojimo smjese i kuhamo dok se na mutilici ne napravi želatinasta nit (oko 20 minuta).
- Ohladimo te pečene kore punimo kremom i bobičastim voćem.
Dobar tek!