Minestrone juha osvaja na prvu

Shutterstock Minestrone
Ako do sada još nisi, vrijeme je da se okušaš u pripremi poznate talijanske juhe i uživaš u njezinim bogatim okusima
Vidi originalni članak

Minestrone juha ili u prijevodu s talijanskog jezika "velika juha", bila je popularno jelo još u doba starih Rimljana u 2. stoljeću prije Krista. Današnja verzija recepture ove popularne juhe razlikuje se gotovo u svim talijanskim regijama, jer baš svatko ima svoj tajni sastojak.

Originalno se pravi i s grahom i ostalim mahunarkama, ali baza joj je povrće. Idealna je za svako godišnje doba i možete je prilagoditi svim sezonama, a sadrži mnoštvo hranjivih sastojaka i nutritivno je vrlo vrijedna.

 

juha Gusta juha od povrća

 

Minestrone juha

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 crveni luk
  • 1 mrkva
  • 2 režanja češnjaka
  • celer
  • 400 g rajčice
  • 1.50 l povrtnog temeljca
  • 1 šalica tjestenine s jajima
  • 400 g graha
  • 2 šalica kupusa
  • peršin
  • parmezan
  • sol

Postupak:

  1. Zagrij u posudi ulje, dodaj luk, češnjak, mrkvu i celer pa pirjaj oko pet minuta dok povrće ne omekša, ali ne smije promijeniti boju.
  2. Umiješaj rajčice i pirjaj još tri minute. Ulij temeljac i dvije šalice vode, povećaj vatru pa pusti da zakuha. Dodaj tjesteninu te kuhaj otkriveno dok se tjestenina i povrće ne skuhaju.
  3. U juhu umiješaj grah i peršin pa posoli i popapri prema želji.

 

uvijek prija Domaća pileća juha okrijepit će te u trenu

 

 

Posjeti Gastro.hr