Bistra pileća juha s domaćim noklicama od griza odličan je izbor kad god ti treba nešto toplo na žlicu
Topla, mirisna, ukusna i krepka - sve je to divna, domaća pileća juha! Njezina priprema je jednostavna, sastojke lako možeš nabaviti na obližnjem placu, a u njoj će uživati cijela obitelj.
Piletina iz juhe možeš poslužiti i kao glavno jelo, sve što trebaš napraviti je pripremiti pire krumpir i omiljeni umak (od rajčice, hrena...).
Kuhanje domaće pileće juhe
foto: Getty Images/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Domaća pileća juha s griz noklicama
22 MIN
pripreme
80 MIN
kuhanja
5
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Piletina
500
g
Mrkva
3
kom
Celer - korijen
300
g
Peršin korijen
3
kom
Korabica
1
kom
Krumpir
3
kom
Kelj
2
listići
Listići svježeg peršina
Jaje
1
kom
Griz
Sol
Papar
Postupak
Povrće oguli, a pile nareži na komade.
U veći lonac stavi piletinu i povrće, dodaj sol i papar te sve zajedno kuhaj oko sat vremena.
Pred kraj kuhanja u posudicu stavi jedno jaje, malo soli i griza dovoljno da umiješaš gustu smjesu. Ostavi da stoji 5 minuta.
Kada su piletina i povrće skuhani, ukuhaj noklice. Žličicom zagrabi mali komadić smjese za niklice te je uroni u juhu dok smjesa sama ne otpadne sa žlice. Ponovi dok ne potrošiš cijelu smjesu.
Ostavi da se juha s noklicama kuha dodatnih 10 minuta i spremna je za posluživanje.