Recepti 24. lipnja 2023.

Minestrone juha osvaja na prvu

Minestrone
Minestrone foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako do sada još nisi, vrijeme je da se okušaš u pripremi poznate talijanske juhe i uživaš u njezinim bogatim okusima

Minestrone juha ili u prijevodu s talijanskog jezika "velika juha", bila je popularno jelo još u doba starih Rimljana u 2. stoljeću prije Krista. Današnja verzija recepture ove popularne juhe razlikuje se gotovo u svim talijanskim regijama, jer baš svatko ima svoj tajni sastojak.

Originalno se pravi i s grahom i ostalim mahunarkama, ali baza joj je povrće. Idealna je za svako godišnje doba i možete je prilagoditi svim sezonama, a sadrži mnoštvo hranjivih sastojaka i nutritivno je vrlo vrijedna.

 

Gusta juha od povrća Možda vas zanima... Gusta juha od povrća Recepti

 

 | Author: Freepik Minestrone foto: Freepik

Minestrone juha

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 crveni luk
  • 1 mrkva
  • 2 režanja češnjaka
  • celer
  • 400 g rajčice
  • 1.50 l povrtnog temeljca
  • 1 šalica tjestenine s jajima
  • 400 g graha
  • 2 šalica kupusa
  • peršin
  • parmezan
  • sol

Postupak:

  1. Zagrij u posudi ulje, dodaj luk, češnjak, mrkvu i celer pa pirjaj oko pet minuta dok povrće ne omekša, ali ne smije promijeniti boju.
  2. Umiješaj rajčice i pirjaj još tri minute. Ulij temeljac i dvije šalice vode, povećaj vatru pa pusti da zakuha. Dodaj tjesteninu te kuhaj otkriveno dok se tjestenina i povrće ne skuhaju.
  3. U juhu umiješaj grah i peršin pa posoli i popapri prema želji.

 

juha s griz noklicama Možda vas zanima... Domaća pileća juha s griz noklicama Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.