Recepti 7587 prikaza 28. siječnja 2018.

Minestrone juha osvaja na prvu

Thinkstock
Ako do sada još niste, vrijeme je da se okušate u pripremi poznate talijanske juhe i uživate u njezinim bogatim okusima

Minestrone juha ili u prijevodu s talijanskog jezika "velika juha", bila je popularno jelo još u doba starih Rimljana u 2. stoljeću prije Krista. Današnja verzija recepture ove popularne juhe razlikuje se gotovo u svim talijanskim regijama, jer baš svatko ima svoj tajni sastojak.

Originalno se pravi i grahom i ostalim mahunarkama, ali baza joj je povrće. Idealna je za svako godišnje doba i možete je prilagoditi svim sezonama, a sadrži mnoštvo hranjivih sastojaka i nutritivno je vrijedna.

 

Možda vas zanima... Grije i veseli: Juha od kestena i slanutka Recepti

 

Gusta juha od povrća Možda vas zanima... Gusta juha od povrća Recepti

 

Potrebno vam je

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 crveni luk
  • 1 mrkva
  • 2 režanja češnjaka
  • celer
  • 400 g rajčice
  • 1.50 l povrtnog temeljca
  • 1 šalica tjestenine s jajima
  • 400 g graha
  • 2 šalica kupusa
  • peršin
  • parmezan
  • sol

Priprema

  1. Zagrijte u posudi ulje, dodajte luk, češnjak, mrkvu i celer pa pirjajte oko pet minuta dok povrće ne omekša, ali ne smije promijeniti boju.
  2. Umiješajte rajčice i pirjajte još tri minute. Ulijte temeljac i dvije šalice vode, povećajte vatru pa pustite da zakuha. Dodajte tjesteninu te kuhajte otkriveno dok se tjestenina i povrće ne skuhaju.
  3. U juhu umiješajte grah i peršin pa posolite i popaprite prema želji.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.