Mirisna janjetina

Fotolia
Janjetina se najčešće nalazi na blagdanskom stolu za Uskrs
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 357

Potrebno vam je

  • 700 g janjetina, mršava
  • 1 režanj češnjak
  • 1 žličica sol
  • 1 prstohvat svježe mljeveni papar
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 žličica ružmarin
  • 1 žličica majčina dušica
  • 1 žličica mažuran
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 šalica vino bijelo
  • 1 šalica voda
  • krumpir, mladi
  • rajčica, crvena
  • tikvice, zelene

Priprema

  1. U mužaru zdrobite češnjak sa solju i paprom te pomiješajte s maslinovim uljem.
  2. Premažite mješavinom janjetinu, pospite je mažuranom, majčinom dušicom, ružmarinom i brašnom te stavite u dublju posudu s poklopcem.
  3. Ulijte vino i šalicu vode pa pecite u zagrijanoj pećnici na 180C oko dva sata, dok meso ne omekša.
  4. Zadnjih 35 minuta pečenja mesu dodajte oguljene mlade krumpire narezane na četvrtine i povrće.

Izvor Uskrsna kuharica 24 sata

Posjeti Gastro.hr