gastro postao
Janjetina se najčešće nalazi na blagdanskom stolu za Uskrs
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 357
Potrebno vam je
- 700 g janjetina, mršava
- 1 režanj češnjak
- 1 žličica sol
- 1 prstohvat svježe mljeveni papar
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 žličica ružmarin
- 1 žličica majčina dušica
- 1 žličica mažuran
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 šalica vino bijelo
- 1 šalica voda
- krumpir, mladi
- rajčica, crvena
- tikvice, zelene
Priprema
- U mužaru zdrobite češnjak sa solju i paprom te pomiješajte s maslinovim uljem.
- Premažite mješavinom janjetinu, pospite je mažuranom, majčinom dušicom, ružmarinom i brašnom te stavite u dublju posudu s poklopcem.
- Ulijte vino i šalicu vode pa pecite u zagrijanoj pećnici na 180C oko dva sata, dok meso ne omekša.
- Zadnjih 35 minuta pečenja mesu dodajte oguljene mlade krumpire narezane na četvrtine i povrće.
Izvor Uskrsna kuharica 24 sata