Kakva divna kombinacija: Mirisne kobasice s keljom

Skuhatćute
Kobasice i kelj idealna su kombinacija za hladnije dane
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 745

Potrebno vam je

  • 350 g riža, nepolirana
  • 3 kom Ljuta kobasica
  • 1 kom kelj glavati
  • 50 g maslac, neslani
  • 3 režanj češnjak
  • 1 kom luk ,crveni
  • 60 ml vino bijelo
  • papar
  • sol

Priprema

  1. Dobro operite kelj pa ga blanširajte u kipućoj vodi. Ocijedite i narežite.
  2. U vodi u kojoj ste kuhali kelj skuhajte i rižu.
  3. Za to vrijeme prepržite kobasicu s lukom na ugrijanoj tavi i maslacu.
  4. Nakon desetak minuta dodajte češnjak i vino pa narezani kelj.
  5. Ocijedite rižu te pomiješajte s kobasicama i keljom.
  6. Posolite i popaprite pa, prema želji, dodajte naribani sir.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr