Mirisni keksi s lavandom po receptu Mary Berry

SHUTTERSTOCK Keksi s lavandom po receptu Mary Berry
Lavanda neodoljivo podsjeća na ljetne dane, baš kao i ovi keksi omiljene Mary Berry
Vidi originalni članak

Lavanda je postala popularan dodatak ljetnim koktelima, ali manje je poznato da je i odličan dodatak jelima. Lavandu koja je namijenjena baš za takve svrhe možeš pronaći u trgovinama sa začinima, a dio koji se koristi u kuhinji su mali ljubičasti cvjetići. Ovaj jednostavan recept sigurno ćeš zapisati u bilježnicu s receptima, a jednom kada ih probaš peći ćeš ih svako ljeto. 
 

zlatno pravilo Tijesto za kekse treba odstajati u hladnjaku. I točka


Sastojci:

  • 175 g maslaca sobne temperature
  • 2 žlice suhe lavande 
  • 100 g šećera
  • 225 g brašna
  • 25 g smeđeg šećera

Priprema:

  1. U posudi mikserom izradi maslac i lavandu dok maslac ne bude pjenast. Tako ćeš također maksimalno izvući aromu lavande
  2. Pomoću miksera u maslac umiješaj i bijeli šećer te zatim lagano kuhačom umiješaj brašno. Kada se tijesto formira, dodatno ga umijesi rukama. 
  3. Tijesto podijeli na dva dijela i oblikuj od svakog dijela po jedan valjak duljine 15 cm. Smeđi šećer posipaj po radnoj površini i valjke uvaljaj u njega. 
  4. Valjke umotaj u plastičnu foliju i stavi u hladnjak dok ne budu potpuno čvrsti. 
  5. Pećnicu zagrij na 160 stupnjeva Lim za pečenje obloži papirom za pečenje. 
  6. Svaki valjak tijesta nareži na 10 šnita te ih poslaži na lim za pečenje tako da nisu jako blizu jer će se keksi proširiti pečenjem. 
  7. Kekse peci oko 15 do 20 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Kada su pečeni, kekse pomoću špatule prenesi na stalak za hlađenje te ih posluži kada se ohlade. 

Uživaj i u ovim ukusnim keksima:

 

garantirani uspjeh Izvrstan recept za klasične keksiće s čokoladom Ljetna kombinacija okusa Sendvič sladoled s keksićima koji se topi u ustima brzo gotovi Keksi s bananama i čaša mlijeka? Da, uvijek! dobro jutro! Doručak ili međuobrok: Fini keksići od zobenih pahuljica as u rukavu Keksići s Nutellom od samo četiri sastojka

Posjeti Gastro.hr