Recepti 20. kolovoza 2023.

Sendvič sladoled s keksićima koji se topi u ustima

Sendvič sladoled
Kokos keksići odlično se nadopunjavaju sa sladoledom foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Ispeci ukusne kokos keksiće i spoji ih s omiljenim sladoledom za poseban ljetni užitak

Ako obožavate deserte sigurno ste do sada pripremali keksiće i jeli ih uz kuglicu sladoleda, no jeste li ih ikada probali spojiti u jedno? Sendvič sladoledi postaju sve popularniji desert u brojnim slastičarnicama, a uz samo nekoliko sastojaka možemo ih pripremiti i sami.

Posebno su ukusni ako ih u zamrzivaču ostaviš preko noći jer će keksići postati mekani i baš kao sladoled, topiti se u ustima. Za dodatni užitak ih umoči u otopljenu čokoladu s nekoliko kristalića soli koja će se odlično nadopunjavati s aromom kokosa.

 

Možda vas zanima... Osvježavajuće kocke od čokolade i kokosa Kolumne

 

 | Author: Alexandra Gorn/Unsplash Sladoled od kokosa foto: Alexandra Gorn/Unsplash

Sladoledni sendvič

Sastojci:

  • 150 g smeđeg šećera
  • 115 g maslaca sobne temperature
  • 1 veliko jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 130 g naribanog kokosa
  • 160 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 1 l sladoleda od vanilije

Dodaci po želji:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 50 g kokosovog ulja
  • ½ žličice cvjeta soli

 

Možda vas zanima... Brzi i sočni muffini s kokosovim brašnom Recepti

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje prekrij papirom za pečenje i ostavi sa strane. 
  2. Za to vrijeme pripremi smjesu za kekse. U posudi pomiješaj smeđi šećer i maslac te dobro izradi mikserom oko pet minuta dok ne dobiješ pjenastu smjesu. U smjesu dodaj jaja i ekstrakt vanilije te još jednom dobro pomiješaj. 
  3. U posebnoj posudi pomiješaj suhe sastojke: brašno, ribani kokos, prašak za pecivo i sol. Smjesu promiješaj pjenjačom. 
  4. Pomiješaj smjesu šećera i maslaca sa suhim sastojcima pomoću miksera dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.  
  5. Pomoću žlice na limu za pečenje oblikuj kulice jednake veličine i stavi ih u pećnicu da se peku oko 12 minuta. 
  6. Dok se keksi peku iz zamrzivača izvadi sladoled kako bi se malo otopio i bio spreman za oblikovanje sendviča. 
  7. Kada su keksi pečeni ostavi ih da se ohlade. Pola keksića okreni tako da donja strana bude okrenuta prema gore. 
  8. Vrijeme je za slaganje sendviča. Pomoću žlice za sladoled zagrabi po jednu kuglicu sladoleda i stavi ju na keksić okrenut donjom stranom prema gore. Poklopi ga drugim keksićem i prstima zagladi rubove sendviča. 
  9. Kada su svi sendviči spremni stavi ih u zamrzivač da se ohlade, najbolje preko noći. 
  10. Po želi sendviče umoči u otopljenu čokoladu. Čokoladu za kuhanje s kokosovim uljem najprije otopi na pari i zatim polovicu sendviča umoči u čokoladu i odmah posipaj s malo cvijeta soli. Sendviče stavi u zamrzivač na par minuta i spremni su za uživanje. 

Voliš kokos? Okusi ga i u ovim receptima:

 

Možda vas zanima... Neodoljivi blondies s kokosom i komadićima čokolade Recepti Možda vas zanima... Domaće kokosovo mlijeko i kakao kocke od ostatka kokosa Kolumne Možda vas zanima... Riža na (kokosovom) mlijeku - za doručak ili desert Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:56 02. Lipanj 2022.

    Odlicno