gastro postao
                                            
                                        
                                    Rižu na mlijeku možeš pripremiti u svako doba, za doručak, kao međuobrok, desert ili večeru!
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme je da poslasticu iz djetinjstva pripremiš s kokosovim mlijekom. Izvrsna je i topla i kad se ohladi, a nikako nemoj zaboraviti na začine. Umjesto muškatnog oraščića možeš koristiti i mljeveni cimet ili vaniliju, a kao dodatak mogu poslužiti šaka svježeg bobičastog voća ili pak žlica domaćeg džema.
Sastojci:
- 450 ml kokosovog mlijeka
 - 250 ml vode
 - 100 g riže
 - 50 g šećera
 - 1 žličica ekstrakta vanilije
 - malo naribanog muškatnog oraščića
 
Priprema:
- U posudu ulij mlijeko, vodu i dodaj rižu. Pričekaj da zavrije, a potom smanji temperaturu, poklopi i pusti da krčka 20-ak minuta. Ugasi kad većina tekućine ispari.
 - Makni s vatre i umiješaj šećer, vaniliju i muškatni oraščić.
 
Serviraj odmah!