Recepti 955 prikaza 25. studenoga 2018.

Mali zaokret: Riža na (kokosovom) mlijeku

Stockfood
Rižu na mlijeku možete pripremiti u svako doba, za doručak, kao međuobrok, desert ili večeru!

Vrijeme je da poslasticu iz djetinjstva pripremite s kokosovim mlijekom. Izvrsna je i topla i kad se ohladi, a nikako nemojte zaboraviti na začine. Umjesto muškatnog oraščića možete koristiti i mljeveni cimet ili u mlijeko nakratko ubaciti štapić. 

 

Možda vas zanima... Pretvorite ostatke riže u kraljevski desert Recepti

 

Sastojci:

  • 450 ml kokosovog mlijeka
  • 1 šalica vode
  • 1/3 šalice riže
  • 50 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/8 muškatnog oraščića

Priprema:

  1. U posudu ulijte mlijeko, vodu i dodajte rižu. Pričekajte da zavrije, a potom smanjite temperaturu, poklopite i pustite da se krčka 35-40 minuta. Ugasite kad većina tekućine ispari.
  2. Maknite s vatre i umiješajte šećer, vaniliju i muškatni oraščić.

 

Možda vas zanima... Norveška riža na mlijeku Špajza

 

Servirajte odmah!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.