Recepti 18. ožujka 2020.

Mali zaokret: Riža na (kokosovom) mlijeku

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Rižu na mlijeku možeš pripremiti u svako doba, za doručak, kao međuobrok, desert ili večeru!

Vrijeme je da poslasticu iz djetinjstva pripremiš s kokosovim mlijekom. Izvrsna je i topla i kad se ohladi, a nikako nemoj zaboraviti na začine. Umjesto muškatnog oraščića možeš koristiti i mljeveni cimet ili vaniliju. 

 

Možda vas zanima... Pretvorite ostatke riže u kraljevski desert Recepti

 

Sastojci:

  • 450 ml kokosovog mlijeka
  • 1 šalica vode
  • 1/3 šalice riže
  • 50 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/8 muškatnog oraščića

Priprema:

  1. U posudu ulij mlijeko, vodu i dodaj rižu. Pričekaj da zavrije, a potom smanji temperaturu, poklopi i pusti da krčka 20-ak minuta. Ugasi kad većina tekućine ispari.
  2. Makni s vatre i umiješaj šećer, vaniliju i muškatni oraščić.

 

Možda vas zanima... Norveška riža na mlijeku Špajza

 

Serviraj odmah!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.