gastro postao
Počasti se izvrsnim doručkom koji podsjeća na djetinjstvo...
Sastojci su dovoljni za četiri serviranja, a priprema traje otprilike pola sata. Ako ne planiraš rižu na mlijeku poslužiti odmah, stavi je u hladnjak i uživaj sutra u doručku ili desertu.
U slučaju da nisi ljubitelj šumskog voća, kombiniraj je s mangom, ananasom ili bananama. Ne moraš nužno pripremati preljev jer uz ohlađenu rižu na mlijeku odlično pristaje i svježe voće.
Sastojci:
- 350 ml vode
- 140 g riže
- 600 ml kokosovog mlijeka
- 2 žlice naribane narančine korice
- ½ žličice soli
- 50 g šećera
- 1 jaje
Preljev od šumskog voća:
- 300 g šumskog voća
- 50 g šećera
- 2 žlice svježeg soka od naranče
Priprema:
- Najprije pripremi preljev od šumskog voća. Bobice istresi u malu tavicu na srednju vatru, dodaj šećer i sok naranče, povremeno miješaj i pričekaj da počne krčkati. Potom smanji vatru i pusti da krčka desetak minuta, sve dok se ne počne zgušnjavati. Ostavi sa strane kako bi se preljev ohladio.
- U posudu ulij vodu, dodaj rižu i zagrij do vrenja. Potom smanji vatru, poklopi tavicu i kuhaj još desetak minuta. Makni s vatre kad riža upije vodu.
- Dodaj 500 ml kokosovog mlijeka, koricu naranče, sol i šećer. Nastavi kuhati još desetak minuta.
- U maloj zdjelici pomiješaj jaje i preostalih 100 ml kokosovog mlijeka. Ulij u rižu i kuhaj još nekoliko minuta na laganoj vatri.
- Kad se rižin puding ohladi, serviraj ga uz preljev od šumskog voća.