Moraš isprobati ove ljute kolutiće luka!

Alex Bayev/Unsplash Prženi kolutići luka
Hrskavim kolutićima luka teško je reći ne, osobito kada su još vrući i ljutkasti
Vidi originalni članak

Prženi kolutići luka odličan su snack, ali i prilog koji bez problema može zamijeniti krumpiriće. Osim uz burgere i hot dog, možeš ih poslužiti i s krilcima ili rebarcima. Naravno, cijelu priču moraš zaokružiti čašom dobrog piva. 

Navedeni sastojci dostatni su za 5 osoba. Posluži ih uz kečap, umak od vrhnja i češnjaka ili pak BBQ umak. 

Kolutići luka

Sastojci:

  • 130 g glatkog brašna
  • 250 ml piva
  • 2 jaja (M)
  • prstohvat kajenskog papra
  • 1/2 žličice soli
  • 700 g ljubičastog luka
  • ulje za prženje

 

tips & tricks Kako čuvati luk da ne proklije i zadrži savršen okus

 

Postupak:

  1. Najprije oguli luk i nareži ga na kolutove debljine 5 mm
  2. Pomiješaj brašno, pivo, jaja i začine.
  3. U većoj posudi ili u fritezi zagrij ulje. Neka prekrije barem 10 cm posude.
  4. Kolutove umoči u smjesu pa ih ubaci u zagrijano ulje. Prži ih otprilike 3 minute, dok ne poprime zlatnu boju.
  5. Izvadi kolutiće na papir za pečenje koji će upiti višak masnoće.
  6. Dodatno posoli i pospi s još malo kajenskog papra i posluži!

 

Tips & Tricks Jednostavni trikovi za rezanje luka bez suza!

 

Posjeti Gastro.hr