gastro postao
Hrskavim kolutićima luka teško je reći ne, osobito kada su još vrući i ljutkasti
Prženi kolutići luka odličan su snack, ali i prilog koji bez problema može zamijeniti krumpiriće. Osim uz burgere i hot dog, možeš ih poslužiti i s krilcima ili rebarcima. Naravno, cijelu priču moraš zaokružiti čašom dobrog piva.
Navedeni sastojci dostatni su za 5 osoba. Posluži ih uz kečap, umak od vrhnja i češnjaka ili pak BBQ umak.
Kolutići luka
Sastojci:
- 130 g glatkog brašna
- 250 ml piva
- 2 jaja (M)
- prstohvat kajenskog papra
- 1/2 žličice soli
- 700 g ljubičastog luka
- ulje za prženje
Postupak:
- Najprije oguli luk i nareži ga na kolutove debljine 5 mm.
- Pomiješaj brašno, pivo, jaja i začine.
- U većoj posudi ili u fritezi zagrij ulje. Neka prekrije barem 10 cm posude.
- Kolutove umoči u smjesu pa ih ubaci u zagrijano ulje. Prži ih otprilike 3 minute, dok ne poprime zlatnu boju.
- Izvadi kolutiće na papir za pečenje koji će upiti višak masnoće.
- Dodatno posoli i pospi s još malo kajenskog papra i posluži!