Moraš isprobati predobre palačinke s kardamomom!

Philippe Murray-Pietsch/Unsplash Palačinke s kardamomom
Palačinke s kardamomom moraš uključiti na listu doručaka koje izmjenjuješ tijekom tjedna.
Vidi originalni članak

Ove palačinke, u Somaliji poznatije kao malawax ili malawah, imaju savršeno hrskave rubove i divan zlaćani uzorak. Osim kardamoma, "krivac" za odličan okus je i ghee - pročišćeni maslac. Nikakvi dodaci ti neće trebati, izuzev malo kristal šećera kojim ih možeš posuti dok su još tople.

Sastojci u nastavku dostatni su za pripremu 8 palačinkica, a priprema i pečenje će potrajati 20-ak minuta. Uživaj!

 

Palačinke s kardamomom

Sastojci:

  • 180 g glatkog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 200 - 250 ml vode
  • 1 jaje (L)
  • 50 g šećera
  • 1 žličica kardamoma u prahu
  • prstohvat soli
  • ghee

Postupak:

  1. Izmiksaj brašno, mlijeko, jaje, šećer i kardamom pa dodaj vodu. Smjesa bi trebala imati istu konzistenciju kao i smjesa za klasične palačinke.
  2. Dodaj malo gheeja na tavicu, prođi silikonskom četkicom da se ravnomjerno rasporedi pa izlij jednu kutlaču smjese. Peci otprilike 2 minute, dok ne poprimi smeđu boju.
  3. Preokreni palačinku pa je s gornje strane prelij s otprilike pola žličice gheeja. Peci dok i donja strana ne poprimi istu smećkastu boju.
  4. Prije no što kreneš sa sljedećom palačinkom, silikonskom četkicom ponovno namasti tavu. Ponovi postupak sa svim palačinkama.
  5. Posluži palačinke dok su još tople i dok su rubovi hrskavi. 

 

Osvježavajuće i aromatično Razbudi se uz zobeni smoothie s kruškama

 

Posjeti Gastro.hr