Morska plata

Najbolje je upotrijebiti filete skuše, tune ili srdela, a pohane morske plodove poslužite uz domaći umak tartar
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 237

Potrebno vam je

  • 2 žlica kukuruzno brašno ili krupica
  • 100 g glatko brašno
  • 0.25 žlica majčina dušica
  • 0.25 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 0.25 žlica mažuran
  • 0.25 žlica origano
  • sol
  • 125 ml mineralna voda
  • 200 g plava riba
  • 500 g dagnja
  • 12 kom kozica velika
  • 100 ml ulje, biljno
  • peršin, list
  • limun

Priprema

  1. Pomiješajte kukuruzno brašno, obično brašno, mješavinu začina i polako ulijevajte vodu. Ostavite sa strane. Očistite i osušite ribu od viška tekućine pa ulijte ulje u tavu i dobro ga ugrijte. Dagnje očistite, a meso ostavite u cjedilu da se osuši.
  2. Uvaljajte ribu, meso dagnji i kozice u smjesu sa začinima te odstranite višak. Pažljivo plodove spustite u ulje i pržite dvije-tri minute dok ne dobiju zlatnu, hrskavu koricu.
  3. Kad je gotovo, ostavite ih minutu ili dvije na kuhinjskom papiru da se upije višak masnoće.

Najbolje je upotrijebiti filete skuše, tune ili srdela, a pohane morske plodove poslužite uz domaći umak tartar

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr