gastro postao
Najbolje je upotrijebiti filete skuše, tune ili srdela, a pohane morske plodove poslužite uz domaći umak tartar
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 237
Potrebno vam je
- 2 žlica kukuruzno brašno ili krupica
- 100 g glatko brašno
- 0.25 žlica majčina dušica
- 0.25 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 0.25 žlica mažuran
- 0.25 žlica origano
- sol
- 125 ml mineralna voda
- 200 g plava riba
- 500 g dagnja
- 12 kom kozica velika
- 100 ml ulje, biljno
- peršin, list
- limun
Priprema
- Pomiješajte kukuruzno brašno, obično brašno, mješavinu začina i polako ulijevajte vodu. Ostavite sa strane. Očistite i osušite ribu od viška tekućine pa ulijte ulje u tavu i dobro ga ugrijte. Dagnje očistite, a meso ostavite u cjedilu da se osuši.
- Uvaljajte ribu, meso dagnji i kozice u smjesu sa začinima te odstranite višak. Pažljivo plodove spustite u ulje i pržite dvije-tri minute dok ne dobiju zlatnu, hrskavu koricu.
- Kad je gotovo, ostavite ih minutu ili dvije na kuhinjskom papiru da se upije višak masnoće.
Najbolje je upotrijebiti filete skuše, tune ili srdela, a pohane morske plodove poslužite uz domaći umak tartar
Izvor Skuhatćute