Ukusni i aromatični kotleti s medom

Stockfood
Čak i ako nisi ljubitelj svinjetine, ovaj bi ti se recept mogao svidjeti!
Vidi originalni članak

Nekoliko minuta u tavici i kratko pečenje u pećnici, a zatim i umakanje u divan i ljepljiv umak... To je sažetak postupka pripreme ovog jela, a ni sama priprema nije puno dulja. Za pola sata možeš bez problema ispeći meso i napraviti prilog, što ove kotlete čini idealnim ručkom.

Posluži kotlete uz rižu, krumpir, povrće iz woka, sezonsku salatu...

 

Mljac! Pravi ručak: Njoki od batata sa svinjetinom

 

Sastojci:

  • 4 svinjska kotleta s kostima
  • 2 žlice maslaca
  • 60 ml balzamičnog octa
  • 3 žlice meda
  • 2 režnja češnjaka
  • ½ žličice sušenog origana
  • ½ žličice sušenog bosiljka
  • ½ žličice sušenog timijana
  • Sol, papar

 

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Posoli i popapri kotlete.
  2. Rastopi maslac u velikoj tavici na srednjoj vatri. Dodaj kotlete i peci dvije do tri minute sa svake strane, dok ne poprime zlatnu boju. Premjesti u pećnicu i peci desetak minuta.
  3. Pomiješaj balzamični ocat, med, češnjak, origano, bosiljak i timijan u maloj tavici na srednjoj vatri. Posoli i popapri. Kad proključa, smanji vatru i pusti da umak krčka pet minuta kako bi se zgusnuo.

 

ručak za 5 Volimo pečeno: Svinjski kotleti s jabukama

 

Posluži odmah!

 

 

Posjeti Gastro.hr