gastro postao
Čak i ako nisi ljubitelj svinjetine, ovaj bi ti se recept mogao svidjeti!
Nekoliko minuta u tavici i kratko pečenje u pećnici, a zatim i umakanje u divan i ljepljiv umak... To je sažetak postupka pripreme ovog jela, a ni sama priprema nije puno dulja. Za pola sata možeš bez problema ispeći meso i napraviti prilog, što ove kotlete čini idealnim ručkom.
Posluži kotlete uz rižu, krumpir, povrće iz woka, sezonsku salatu...
Sastojci:
- 4 svinjska kotleta s kostima
- 2 žlice maslaca
- 60 ml balzamičnog octa
- 3 žlice meda
- 2 režnja češnjaka
- ½ žličice sušenog origana
- ½ žličice sušenog bosiljka
- ½ žličice sušenog timijana
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Posoli i popapri kotlete.
- Rastopi maslac u velikoj tavici na srednjoj vatri. Dodaj kotlete i peci dvije do tri minute sa svake strane, dok ne poprime zlatnu boju. Premjesti u pećnicu i peci desetak minuta.
- Pomiješaj balzamični ocat, med, češnjak, origano, bosiljak i timijan u maloj tavici na srednjoj vatri. Posoli i popapri. Kad proključa, smanji vatru i pusti da umak krčka pet minuta kako bi se zgusnuo.
Posluži odmah!