Recepti 28. srpnja 2019.

Može li brže: Aromatični kotleti s medom

Stockfood

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Čak i ako niste ljubitelj svinjetine, ovaj bi vam se recept mogao svidjeti!

Nekoliko minuta u tavici i kratko pečenje u pećnici, a zatim i umakanje u divan i ljepljiv umak... To je sažetak postupka pripreme ovog jela, a ni sama priprema nije puno dulja. Za pola sata možete bez problema ispeći meso i napraviti prilog, što ove kotlete čini idealnim ručkom nakon napornog radnog dana. 

Poslužite kotlete uz rižu, krumpir, povrće iz woka, sezonsku salatu...

 

Njoki od batata sa svinjetinom Možda vas zanima... Pravi ručak: Njoki od batata sa svinjetinom Recepti

 

Sastojci:

  • 4 svinjska kotleta s kostima
  • 2 žlice maslaca
  • 60 ml balzamičnog octa
  • 3 žlice meda
  • 2 režnja češnjaka
  • ½ žličice sušenog origana
  • ½ žličice sušenog bosiljka
  • ½ žličice sušenog timijana
  • Sol, papar

 

 | Author: Stockfood Stockfood

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Posolite i popaprite kotlete.
  2. Rastopite maslac u velikoj tavici na srednjoj vatri. Dodajte kotlete i pecite 2-3 minute sa svake strane, dok ne poprime zlatnu boju. Premjestite u pećnicu i pecite 8-10 minuta.
  3. Pomiješajte balzamični ocat, med, češnjak, origano, bosiljak i timijan u maloj tavici na srednjoj vatri. Posolite i popaprite. Kad proključa, smanjite vatri i pustite da umak krčka pet minuta kako bi se zgusnuo.

 

Svinjski kotleti s jabukom Možda vas zanima... Volimo pečeno: Svinjski kotleti s jabukama Recepti

 

Umočite kotlete u umak i poslužite odmah!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.