Nadjeveni svinjski kare na roštilju

Thinkstock
Meso nadjenite lukom, rajčicama, kajmakom i svježom paprikom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 381

Potrebno vam je

  • 1000 g svinjski kare
  • 2 kom slatka paprika
  • 2 kom crvena paprika
  • 2 kom luk ,crveni
  • 3 kom rajčica, crvena
  • 100 g kajmak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • čili papričica,sušena
  • čili u prahu

Priprema

  1. Kare lijepo obradite i očistite od masnoće i kožice. Tankim oštrim nožem po duljini, kroz sredinu karea, napravite „džep”.
  2. Na zagrijanom ulju propržite sitno nasjeckan luk. Dodajte papriku narezanu na kockice. Promiješajte. Stavite oguljene rajčice, također narezane na kockice, sol, papar i zdrobljeni čili. Kad je sve omekšalo, a neposredno pred punjenje, dodajte kajmak i promiješajte.
  3. Pripremljeni „džep” u kareu napunite opisanim nadjevom, a otvor zatvorite čačkalicom.
  4. Kare posolite, premažite ga uljem i pecite na roštilju, s okretanjem, petnaestak minuta.

Meso nadjenite lukom, rajčicama, kajmakom i svježom paprikom

Posjeti Gastro.hr