Doručak ili međuobrok: Fini keksići od zobenih pahuljica
Keksići od zobenih pahuljica
Savršeno prhki keksi od zobenih pahuljica idealan su doručak ili brzinski međuobrok.
Ovaj jednostavan recept za prhke kekse od zobenih pahuljica uspijeva baš svaki put. Mekani, ukusni i mirisni - ovo su najbolji kolačići od maslaca i zobenih pahuljica. Jednostavni su za pripremu i gotovi su u tren oka!
Sastojci:
- 100 g maslaca
- 150 g smeđeg šećera
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 g brašna
- 1/2 žličice mljevenog cimeta
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 125 g zobenih pahuljica
- 75 g grožđica
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- Izmiksaj maslac i šećer dok ne postanu lagani i pahuljasti.
- Istuci jaje i dodaj ekstrakt vanilije te miksaj dok se dobro ne sjedine.
- Dodaj preostale sastojke i sve dobro promiješaj.
- Tijesto oblikuj u 12 jednakih kuglica.
- Peci na obloženoj tepsiji 12 - 14 minuta, ovisno o pećnici.
- Ostavi da se ohlade na limu za pečenje dok se ne ohlade i postanu hrskavi.
Dobar tek!
VOLIŠ ZOBENE PAHULJICE? Isprobaj sljedeće recepte: