Najjednostavniji jesenski desert od pečenih jabuka

Getty Images
Nećeš moći vjerovati koliko je zapravo lako pripremiti jesenski desert za cijelu obitelj
Vidi originalni članak

Pečene jabuke pravi su klasik, u čijoj ćeš pripremi aktivno sudjelovati manje od deset minuta. Samo oguli i nareži jabuke, pomiješaj ih s ostalim sastojcima i ubaci u pećnicu. Peku se manje od sata, što je taman dovoljno vremena da zamirišu cijelu kuću!

Možeš ih poslužiti i uz domaće tučeno vrhnje ili pak kuglicu sladoleda. 

 

Pregacha Prevrnuta pita od jabuka i bresaka - idealan spoj ljeta i jeseni

 

Sastojci:

  • 10-12 oguljenih i narezanih jabuka
  • 3 žličice cimeta
  • ½ žličice muškatnog oraščića
  • 200 g smeđeg šećera
  • 1 žlica limunovog soka
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Oguljene i narezane jabuke prelij limunovim sokom, pospi cimetom, muškatnim oraščićem, smeđim šećerom i soli.
  3. Dobro promiješaj i prebaci u vatrostalnu posudu. Poklopi i peci otprilike 45 minuta, dok jabuke ne omekšaju.

 

50 shades of hunger Hrskave mini pite od jabuka i krušaka

 

Posluži toplo!

 

Posjeti Gastro.hr