Inače pravim pitu ili od jabuka ili od bresaka, ali sam ostala na dvije jabuke i dvije breskve, pa sam iskombinirala i jedno i drugo. I bilo je odlično.
Još genijalnih recepata naše nove kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Za nadjev će vam trebati:
- 90 g maslaca ili margarina
- 200 g smeđeg šećera
- 1 i pol jabuka
- 2 breskve
Za biskvit:
- 100 g maslaca
- 3 jaja
- 3 žličice ekstrakta vanilije
- 150 g šećera
- 5 žlica ulja
- 150 ml mlijeka
- 1 vrećica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 270 g brašna
Postupak pripreme:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Za karamel otopite maslac i u njega dodajte šećer. Dobro promiješajte, a šećer će se skoro otopiti.
- Istresite u kalup u kojem ćete peći kolač (ja sam koristila onaj kalup za pite).
- Rasporedite karamele po cijelom dnu a zatim poredajte narezano voće.
- Ostavite sa strane dok radite biskvit.
- Prvo prosijte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi miksajte maslac sobne temperature pa mu dodajte ulje. Miksajte minutu, dvije pa počnite dodavati jedno po jedno jaje miksajući između svakog po minuticu.
- Dodajte i vaniliju i šećer i smiksajte.
- Umiksajte polovicu brašna pa kad se smjesa sjedinila, dodajte mlijeko i na kraju ostatak brašna.
- Smjesu polagano žlicom rasporedite po voću kako bi prekrili sve voće.
- Udarite tepsijom par puta od radnu površinu kako bi se sve lijepo prekrilo.
- Pecite 35-40 minuta. Kad kolač izvadite iz pećnice, prvo pustite da odmori 10-ak min, a onda odvojite od stijenki kalupa i preokrenite na tanjur za serviranje.
- Poslužite toplo uz sladoled od vanilije.
Dobar tek!