Kolumne 3086 prikaza 06. kolovoza 2018.

Slatki spoj: Brownie cheesecake kocke s kupinama

Irena Gavran
Na dan kad sam ovo pravila sve mi se jelo. Kremasto, biskvitasto, čokoladno, lagano, voćno...

Baš me uhvatila neka manija za hranom, a nije bio PMS, he he. No, upravo zato nije mi bilo teško odlučiti što ću pripremati - bit će sve odjednom. I bome je bilo fino! Predstavljam vam brownie cheesecake bars.

 

Možda vas zanima... Jaffa torta - slastica iza koje ne ostaju ni mrvice Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše nove kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Nježna i osvježavajuća mousse torta od malina i čokolade Kolumne Možda vas zanima... Dvije verzije pahuljastog moussea od kave Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

 

Za Brownie smjesu:

  • 90 g kakaa
  • 250 g šećera
  • 2 jaja
  • 170 g margarina
  • 65 g brašna
  • 2 žlice ekstrakta vanilije
  • Prstohvat soli

Za Cheese smjesu:

  • 250 g krem sira
  • 70 g grčkog jogurta
  • 1 jaje
  • 50 g šećera
  • prstohvat soli

Za sirup od kupina:

  • 200 g kupina
  • 50 g šećera
  • 50 ml vode

Postupak pripreme:

  1. Prvo napravite sirup od kupina. U posudu stavite sve sastojke i kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
  2. Žlicom izdrobite kupine kako bi se što više raskuhale (ili ih na kraju izblendajte) i propasirajte kroz cjedilo kako bi se riješili koštica. Pustite da se smjesa ohladi.
  3. Upalite pećnicu na 165 stupnjeva.
  4. Za Brownies istopite maslac. U jednoj posudi miksajte jaja, vaniliju i šećer, pa lagano dodajte istopljeni maslac miksajući i dalje. Kad se smjesa sjedinila dodajte suhe sastojke - brašno, kakao i sol i dobro izmiješajte špatulom.
  5. Smjesa će biti jako gusta. Istresite smjesu u pleh obložen papirom za pečenje (najbolje cca 20cmx20cm, ali moja je bila 20cmx30cm pa je ispalo malo tanje, ali opet OK). Poravnajte smjesu i počnite s dijelom od sira.
  6. Sve sastojke za sir dobro izmiksajte i prelijte preko brownie smjese.
  7. I na kraju posipajte točke od sirupa i nožem, čačkalicom ili štapićem za ražnjiće kružite po sirupu i pokušajte ne dirati smeđi dio.
  8. Pecite oko 1 sat (provjerite čačkalicom, ako nema smeđe smjese - gotovo je).
  9. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda u hladnjak (ako uspijete izdržati).

Dobar tek!

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.