gastro postao
Na dan kad sam ovo pravila sve mi se jelo. Kremasto, biskvitasto, čokoladno, lagano, voćno...
Baš me uhvatila neka manija za hranom, a nije bio PMS, he he. No, upravo zato nije mi bilo teško odlučiti što ću pripremati - bit će sve odjednom. I bome je bilo fino! Predstavljam vam brownie cheesecake bars.
Još genijalnih recepata naše nove kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Za Brownie smjesu:
- 90 g kakaa
- 250 g šećera
- 2 jaja
- 170 g margarina
- 65 g brašna
- 2 žlice ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
Za Cheese smjesu:
- 250 g krem sira
- 70 g grčkog jogurta
- 1 jaje
- 50 g šećera
- prstohvat soli
Za sirup od kupina:
- 200 g kupina
- 50 g šećera
- 50 ml vode
Postupak pripreme:
- Prvo napravite sirup od kupina. U posudu stavite sve sastojke i kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
- Žlicom izdrobite kupine kako bi se što više raskuhale (ili ih na kraju izblendajte) i propasirajte kroz cjedilo kako bi se riješili koštica. Pustite da se smjesa ohladi.
- Upalite pećnicu na 165 stupnjeva.
- Za Brownies istopite maslac. U jednoj posudi miksajte jaja, vaniliju i šećer, pa lagano dodajte istopljeni maslac miksajući i dalje. Kad se smjesa sjedinila dodajte suhe sastojke - brašno, kakao i sol i dobro izmiješajte špatulom.
- Smjesa će biti jako gusta. Istresite smjesu u pleh obložen papirom za pečenje (najbolje cca 20cmx20cm, ali moja je bila 20cmx30cm pa je ispalo malo tanje, ali opet OK). Poravnajte smjesu i počnite s dijelom od sira.
- Sve sastojke za sir dobro izmiksajte i prelijte preko brownie smjese.
- I na kraju posipajte točke od sirupa i nožem, čačkalicom ili štapićem za ražnjiće kružite po sirupu i pokušajte ne dirati smeđi dio.
- Pecite oko 1 sat (provjerite čačkalicom, ako nema smeđe smjese - gotovo je).
- Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda u hladnjak (ako uspijete izdržati).
Dobar tek!