Kolumne 06. kolovoza 2018.

Slatki spoj: Brownie cheesecake kocke s kupinama

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Na dan kad sam ovo pravila sve mi se jelo. Kremasto, biskvitasto, čokoladno, lagano, voćno...

Baš me uhvatila neka manija za hranom, a nije bio PMS, he he. No, upravo zato nije mi bilo teško odlučiti što ću pripremati - bit će sve odjednom. I bome je bilo fino! Predstavljam vam brownie cheesecake bars.

 

Jaffa torta Možda vas zanima... JAFFA TORTA Slastica iza koje ne ostaju ni mrvice Recepti

 

Još genijalnih recepata naše nove kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Nježna i osvježavajuća mousse torta od malina i čokolade Kolumne Možda vas zanima... Dvije verzije pahuljastog moussea od kave Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

 

Za Brownie smjesu:

  • 90 g kakaa
  • 250 g šećera
  • 2 jaja
  • 170 g margarina
  • 65 g brašna
  • 2 žlice ekstrakta vanilije
  • Prstohvat soli

Za Cheese smjesu:

  • 250 g krem sira
  • 70 g grčkog jogurta
  • 1 jaje
  • 50 g šećera
  • prstohvat soli

Za sirup od kupina:

  • 200 g kupina
  • 50 g šećera
  • 50 ml vode

Postupak pripreme:

  1. Prvo napravite sirup od kupina. U posudu stavite sve sastojke i kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
  2. Žlicom izdrobite kupine kako bi se što više raskuhale (ili ih na kraju izblendajte) i propasirajte kroz cjedilo kako bi se riješili koštica. Pustite da se smjesa ohladi.
  3. Upalite pećnicu na 165 stupnjeva.
  4. Za Brownies istopite maslac. U jednoj posudi miksajte jaja, vaniliju i šećer, pa lagano dodajte istopljeni maslac miksajući i dalje. Kad se smjesa sjedinila dodajte suhe sastojke - brašno, kakao i sol i dobro izmiješajte špatulom.
  5. Smjesa će biti jako gusta. Istresite smjesu u pleh obložen papirom za pečenje (najbolje cca 20cmx20cm, ali moja je bila 20cmx30cm pa je ispalo malo tanje, ali opet OK). Poravnajte smjesu i počnite s dijelom od sira.
  6. Sve sastojke za sir dobro izmiksajte i prelijte preko brownie smjese.
  7. I na kraju posipajte točke od sirupa i nožem, čačkalicom ili štapićem za ražnjiće kružite po sirupu i pokušajte ne dirati smeđi dio.
  8. Pecite oko 1 sat (provjerite čačkalicom, ako nema smeđe smjese - gotovo je).
  9. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda u hladnjak (ako uspijete izdržati).

Dobar tek!

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.