gastro postao
Nećeš moći vjerovati koliko je zapravo lako pripremiti jesenski desert za cijelu obitelj
Pečene jabuke pravi su klasik, u čijoj ćeš pripremi aktivno sudjelovati manje od deset minuta. Samo oguli i nareži jabuke, pomiješaj ih s ostalim sastojcima i ubaci u pećnicu. Peku se manje od sata, što je taman dovoljno vremena da zamirišu cijelu kuću!
Možeš ih poslužiti i uz domaće tučeno vrhnje ili pak kuglicu sladoleda.
Sastojci:
- 10-12 oguljenih i narezanih jabuka
- 3 žličice cimeta
- ½ žličice muškatnog oraščića
- 200 g smeđeg šećera
- 1 žlica limunovog soka
- Prstohvat soli
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Oguljene i narezane jabuke prelij limunovim sokom, pospi cimetom, muškatnim oraščićem, smeđim šećerom i soli.
- Dobro promiješaj i prebaci u vatrostalnu posudu. Poklopi i peci otprilike 45 minuta, dok jabuke ne omekšaju.
Posluži toplo!