Recepti 07. listopada 2019.

Najjednostavniji jesenski desert od pečenih jabuka

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Nećeš moći vjerovati koliko je zapravo lako pripremiti jesenski desert za cijelu obitelj

Pečene jabuke pravi su klasik, u čijoj ćeš pripremi aktivno sudjelovati manje od deset minuta. Samo oguli i nareži jabuke, pomiješaj ih s ostalim sastojcima i ubaci u pećnicu. Peku se manje od sata, što je taman dovoljno vremena da zamirišu cijelu kuću!

Možeš ih poslužiti i uz domaće tučeno vrhnje ili pak kuglicu sladoleda. 

 

Možda vas zanima... Prevrnuta pita od jabuka i bresaka - idealan spoj ljeta i jeseni Kolumne

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Sastojci:

  • 10-12 oguljenih i narezanih jabuka
  • 3 žličice cimeta
  • ½ žličice muškatnog oraščića
  • 200 g smeđeg šećera
  • 1 žlica limunovog soka
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Oguljene i narezane jabuke prelij limunovim sokom, pospi cimetom, muškatnim oraščićem, smeđim šećerom i soli.
  3. Dobro promiješaj i prebaci u vatrostalnu posudu. Poklopi i peci otprilike 45 minuta, dok jabuke ne omekšaju.

 

Možda vas zanima... Hrskave mini pite od jabuka i krušaka Kolumne

 

Posluži toplo!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.