Recepti 6531 prikaza 07. listopada 2019.

Najjednostavniji jesenski desert od pečenih jabuka

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Nećeš moći vjerovati koliko je zapravo lako pripremiti jesenski desert za cijelu obitelj

Pečene jabuke pravi su klasik, u čijoj ćeš pripremi aktivno sudjelovati manje od deset minuta. Samo oguli i nareži jabuke, pomiješaj ih s ostalim sastojcima i ubaci u pećnicu. Peku se manje od sata, što je taman dovoljno vremena da zamirišu cijelu kuću!

Možeš ih poslužiti i uz domaće tučeno vrhnje ili pak kuglicu sladoleda. 

 

Možda vas zanima... Prevrnuta pita od jabuka i bresaka - idealan spoj ljeta i jeseni Kolumne

 

 | Author: Getty Images Getty Images

Sastojci:

  • 10-12 oguljenih i narezanih jabuka
  • 3 žličice cimeta
  • ½ žličice muškatnog oraščića
  • 200 g smeđeg šećera
  • 1 žlica limunovog soka
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Oguljene i narezane jabuke prelij limunovim sokom, pospi cimetom, muškatnim oraščićem, smeđim šećerom i soli.
  3. Dobro promiješaj i prebaci u vatrostalnu posudu. Poklopi i peci otprilike 45 minuta, dok jabuke ne omekšaju.

 

Možda vas zanima... Hrskave mini pite od jabuka i krušaka Kolumne

 

Posluži toplo!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.