Najjednostavniji keksići s bijelom čokoladom i limunom

Shutterstock
Ljepota je ponekad zaista u jednostavnosti, čemu u prilog ide i ovaj jednostavan recept za keksiće s bijelom čokoladom...
Vidi originalni članak

Nebrojeno smo puta napisali da priprema keksića djeluje terapeutski, a ovih nam dana takvi poslići u kuhinji zaista dobro dođu. Ne umaraju, ali vesele - osobito kad se kućom proširi miris friško pečenih keksa. 

Ovog puta je riječ o zaista jednostavnoj kombinaciji bijele čokolade i korice limuna, koji je sad u sezoni i treba ga maksimalno iskoristiti. Istina je da smjesa mora malo odstajati u hladnjaku, ali za to vrijeme možeš oprati posuđe i u miru popiti kavu. U slast!

 

u slast! Gigantski keks iz tavice - za cijelu obitelj

 

Imaj na umu da su sastojci dostatni za 14 keksića, što je sasvim dovoljno za četveročlanu ekipu. Ako su apetiti ovih dana veći, poduplaj smjesu!

Sastojci:

  • 240 g brašna
  • 150 g šećera
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ¼ žličice sode
  • 1 veliko jaje
  • 120 g omekšalog maslaca
  • 80 g bijele čokolade
  • 2 žličice naribane korice limuna
  • Prstohvat soli

 

postani majstor Evo gdje se najčešće griješi u pripremi keksa...

 

Priprema:

  1. Izmiksaj maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj i jaje te koricu limuna.
  2. Pomiješaj brašno sa sodom i praškom za pecivo te prstohvatom soli.
  3. Dodaj suhe sastojke u smjesu maslaca i jaja pa još kratko miksaj, dok se ne sjedine.
  4. Na kraju ubaci nasjeckanu bijelu čokoladu i promiješaj drvenom žlicom.
  5. Smjesu umotaj u foliju i stavi u hladnjak na barem sat vremena.
  6. Oblikuj kuglice, rasporedi ih po limu za pečenje s razmakom od pet centimetara i peci u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva.
  7.  Trebat će im 12-14 minuta, ovisno o pećnici. Provjeri je li dno pečeno i pusti da se malo ohlade prije no što ih makneš s lima.

Kad se u potpunosti ohlade, bit će hrskavi izvana i mekani iznutra. U slast!

 

pripremi ih sada Mekani keksići s grožđicama - uz šalicu čaja

Posjeti Gastro.hr