Pečene breskve uz kuglicu sladoleda od vanilije

Getty Images
Ako imate klimu, i nije vam mrsko paliti pećnicu, obavezno za desert pripremite ove mekane pečene breskve...
Vidi originalni članak

Tajna ovog deserta je smeđi šećer koji će se karamelizirati tijekom pečenja i ugodno zasladiti vaše breskve. Poslužite ih uz kuglicu sladoleda od vanilije, ili uz lagano tučeno vrhnje, i uživajte u sezonskoj toplo-hladnoj kombinaciji.

 

hedonizam Opustite se uz ljetni alkoholni napitak od breskve

 

Sastojci:

  • 3 breskve
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • ¼ žličice cimeta
  • 3 žlice maslaca
  • Sladoled od vanilije

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
  2. Prepolovite breskve i maknite koštice, a potom ih rasporedite po limu za pečenje tako da prerezana strana bude gornja.
  3. Pomiješajte šećer i cimet pa pospite svaku breskvu. Stavite komadić maslaca na svaku polovicu.
  4. Pecite ih dok ne omekšaju, ali pripazite da se ne raspadnu. Trebat će im otprilike 40 minuta.

 

za prste polizati Ljetna poslastica: Zapečene breskve s mascarpone sirom

 

Poslužite ih tople, uz kuglicu sladoleda od vanilije!

Posjeti Gastro.hr