Ako imate klimu, i nije vam mrsko paliti pećnicu, obavezno za desert pripremite ove mekane pečene breskve...
Tajna ovog deserta je smeđi šećer koji će se karamelizirati tijekom pečenja i ugodno zasladiti vaše breskve. Poslužite ih uz kuglicu sladoleda od vanilije, ili uz lagano tučeno vrhnje, i uživajte u sezonskoj toplo-hladnoj kombinaciji.
Sastojci:
- 3 breskve
- 2 žlice smeđeg šećera
- ¼ žličice cimeta
- 3 žlice maslaca
- Sladoled od vanilije
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
- Prepolovite breskve i maknite koštice, a potom ih rasporedite po limu za pečenje tako da prerezana strana bude gornja.
- Pomiješajte šećer i cimet pa pospite svaku breskvu. Stavite komadić maslaca na svaku polovicu.
- Pecite ih dok ne omekšaju, ali pripazite da se ne raspadnu. Trebat će im otprilike 40 minuta.
Poslužite ih tople, uz kuglicu sladoleda od vanilije!