gastro postao
Za vikend društvo počastite pićem od likera od breskve, bijelog vina i ginger alea.
Ginger ale možete kupiti u limenkama u nekim hrvatskim supermarketima, a ako vam uistinu nije dostupan, zamijenite ga mineralnom vodom. Okus će biti nešto drukčiji, no uzmite u obzir da je prava zvijezda ovog pića zapravo slasna breskva.
Možete poslužiti i u simpatičnoj staklenoj posudi za punč s odgovarajućim šalicama ili pak u elegantnim čašama za vino.
Sastojci:
- 400 g bresaka
- 50 g šećera
- 180 ml likera od breskve
- 750 ml bijelog vina
- 1 litra ginger alea
Priprema:
- U maloj tavici zagrijte šećer sa 100 ml vode s 50 g šećera, miješajte i pričekajte da zavrije. Ugasite vatru i pustite da se ohladi.
- Oprane i narezane breskve stavite u veliki vrč i prelijte sirupom, vinom i likerom, a zatim premjestite u hladnjak na barem dva sata.
- Prije serviranja prelijte ginger aleom i lagano promiješajte.
Uživajte u sezonskom osvježavajućem piću!