Najslađi jesenski prilog: Njoki od bundeve

Kuhana bundeva i kuhani krumpir zaslužni su za fantastično mekane i narančaste njoke
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 231

Potrebno vam je

  • 500 g bundeva
  • 100 g krumpir, zreli
  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Meso bundeve nasjeckajte i pecite 40 minuta na 200°c. Ohladite ga i protisnite s kuhanim krumpirom.
  2. U zdjeli pomiješajte bundevu, krumpir, brašno, bjelanjak i malo soli. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte komade tijesta i podijelite ga na manje štruce promjera dva cm. Njoke izrežite i skuhajte.

Kuhana bundeva i kuhani krumpir zaslužni su za fantastično mekane i narančaste njoke

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr